Roditeljstvo.com najavljuje...

Roditeljstvo

 

Poštovani posjetioci i članovi portala Roditeljstvo.com, pokrenuli smo novu kategoriju „U fokusu“ kako bismo vam pružili još više sadržaja, tema, te prenijeli zanimljivosti i  informacije koje su vezane za tematiku roditeljstva.

U ovoj kategoriji ponudićemo sadržaj vezan za medicinske inovacije iz polja ginekologije, akušerstva, pedijatrije, informacije vezane za novosti iz oblasti pedagogije i dječje psihologije, interesantne svjetske statistike, novosti iz svijeta show business-a koje se tiču oblasti roditeljstva, kao i mnoge druge zanimljivosti.

Portal Roditeljstvo.com najavljuje i novi feljton u okviru kategorije „U fokusu“, pod nazivom "Djeca i mediji". U naredna dva mjeseca, u više od 20 nastavaka, objavljivat ćemo tekstove naučno-istraživačkog rada autorice Adise Krilić.  

Adisa Krilić rođena je 1977. godine u Sarajevu, gdje je završila tri razreda Prve gimnazije, a maturirala u SAD (srednja škola St. Marys High School). Diplomu žurnaliste stekla je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu upravo na temu uticaja medija na djecu i potrebe za njihovim medijskim opismenjavanjem.

Njen interes za ovu oblast javio se tokom rada u medijima, gdje je radila kao novinar i urednik u Novinskoj agenciji ONASA i Dnevnom avazu, te kao voditeljica TV emisije „Moj dom“, a nastavio tokom fakultetskog školovanja pri pripremi naučno-istraživačkog rada i diplomskog ispita. Pri ispitivanju različitih elemenata uticaja medija na mlade, znatno joj je pomoglo i iskustvo u oblasti marketinga koje je stekla radom u Odjelu za marketing kompanije Klas, te današnjim angažmanom u marketinškoj agenciji Dotični.

Njenim ličnim i profesionalnim nastojanjima da tematiku medijskog opismenjavanja djece i mladih približi prvenstveno roditeljima, ali i stručnom nastavnom osoblju i pedagozima, pridružio se i portal Roditeljstvo.com prepoznajući značaj buđenja svijesti o ovoj problematici.

Izuzetno nam je zadovoljstvo biti dijelom ovog projekta i iskreno se nadamo da ćete se i vi, naši čitaoci, uključiti u rasprave na temu uticaja medija na djecu kroz komentare na tekstove, kao i kroz rasprave na forumu.

 

Vezani članci:

Djeca i mediji XI - Medijska pismenost

Djeca i mediji X - Društvene mreže

Djeca i mediji IX - Novi mediji 2

Djeca i mediji VIII - Novi mediji

Djeca i mediji VII - Mediji i stereotipi

Djeca i mediji VI - Mediji i zdravlje djece

Djeca i mediji V - Nasilje u medijima

Djeca i mediji IV - Djeca i reklame

Djeca i mediji III - Djeca i televizija

Djeca i mediji II - Uticaj medija na djecu

Djeca i mediji I - Uvod: riječ autora